Bevarer utvidelse skråningen?
Bevarer utvidelse skråningen?

Video: Bevarer utvidelse skråningen?

Video: Bevarer utvidelse skråningen?
Video: Почему Новгород называли Господином, а Киев Матерью городов Русских? 2024, April
Anonim

Det gjør utvidelser , derimot, bevare vinkler. En form og dens bilde etter en utvidelse vil være like, noe som betyr at de vil ha samme form, men ikke nødvendigvis samme størrelse.

Hva bevarer dilatasjoner følgelig?

Det betyr at utvidelser kart vinkler til vinkler, og utvidelse bevarer målene på vinklene. utvidelser : 1. Utvidelser kartlegg linjer til linjer, stråler til stråler og segmenter til segmenter.

På samme måte, hva skjer når en linje utvides? Når en figur er utvidet , et segment (side) av forbildet som ikke går gjennom midten av utvidelse vil være parallell med bildet. Konsept 3: The utvidelse av en linje segmentet er lengre eller kortere i forholdet gitt av skalafaktoren.

I tillegg, hva forblir uendret under en utvidelse?

Senteret er den eneste invarianten (endrer seg ikke) punkt under en utvidelse (k ≠1), og kan være plassert innenfor, utenfor eller på en figur. Merk: A utvidelse blir IKKE referert til som en rigid transformasjon (eller isometri) fordi bildet IKKE nødvendigvis er det det samme størrelse som forbildet (og stive transformasjoner bevarer lengden).

Hvordan påvirker utvidelsen vinkelmål?

Forklaring: Utvidelse (skalering) er hovedgrunnlaget for likhet i geometri. Den forvandler en hvilken som helst linje til den som er parallell med den. Derfor et bilde av en vinkel skalert til et annet sted er et annet vinkel med tilsvarende parallelle sider.

Anbefalt: