Hvordan bygges atomer opp for å gi grunnstoffer?
Hvordan bygges atomer opp for å gi grunnstoffer?

Video: Hvordan bygges atomer opp for å gi grunnstoffer?

Video: Hvordan bygges atomer opp for å gi grunnstoffer?
Video: A Better Way To Picture Atoms 2024, April
Anonim

Fra enkelt til komplekst

Supersmå subatomære partikler er brukes til å lage delene av atomer . Protoner, nøytroner og elektroner kan deretter organisere for å danne atomer . Atomer er deretter brukt til å lage molekylene rundt oss. Som vi nettopp har lært, der er nesten 120 elementer at kan bli funnet i molekylene vi kjenner.

På samme måte kan du spørre, hvordan utgjør atomer materie?

Atomer er de grunnleggende byggesteinene til vanlige saken . Atomer kan gå sammen for å danne molekyler, som igjen danner de fleste objektene rundt deg. Atomer er sammensatt av partikler kalt protoner, elektroner og nøytroner.

I tillegg, utgjør atomer elementer? Elementer . An element er et stoff oppdiktet av atomer med samme antall protoner. Elementer er de enkleste stoffene som er kjent. De kan være metaller (f.eks. jern, kobber, natriummagnesium) eller ikke-metaller (f.eks. karbon, hydrogen, oksygen, nitrogen).

Spørsmålet er også, hva er atomer og grunnstoffer?) En spesiell atom vil ha samme antall protoner og elektroner og de fleste atomer har minst like mange nøytroner som protoner. An element er et stoff som er laget utelukkende av én type atom . For eksempel element hydrogen er laget av atomer inneholder bare ett proton og ett elektron.

Hvorfor kalles elementer byggesteinene i materie?

Fordi alle saken er sammensatt av en element eller en kombinasjon av to eller flere elementer . Et rent stoff laget av to eller flere elementer , kjemisk kombinert og i et spesifikt forhold.

Anbefalt: