Hva har atomer og grunnstoffer til felles?
Hva har atomer og grunnstoffer til felles?

Video: Hva har atomer og grunnstoffer til felles?

Video: Hva har atomer og grunnstoffer til felles?
Video: Difference between an Atom, a Molecule and a Compound 2024, Kan
Anonim

De kommer i forskjellige typer, kalt grunnstoffer, men hvert atom aksjer visse fellestrekk. Alle atomer ha en tett sentral kjerne kalt atomkjernen. Alle atomer har minst ett proton i deres kjerne, og antall protoner bestemmer hvilken type grunnstoff et atom er.

Spørsmålet er også, hva har alle atomer i et grunnstoff til felles?

De felles trekk er at atomer av alle elementer består av elektroner, protoner og nøytroner.

I tillegg, hvordan er atomer av samme grunnstoff like og forskjellige? De atomer av et kjemikalie element kan eksistere i annerledes typer. Disse kalles isotoper. De har samme antall protoner (og elektroner), men annerledes antall nøytroner. Fordi annerledes isotoper har annerledes antall nøytroner, de veier ikke alle samme eller har samme masse.

Også for å vite, hva har atomer og forbindelser til felles?

EN sammensatt er et molekyl laget av atomer fra forskjellige elementer. Alle forbindelser er molekyler, men ikke alle molekyler er det forbindelser . Det er to hovedtyper av kjemiske bindinger som holder atomer sammen: kovalente og ioniske/elektrovalente bindinger. Atomer som deler elektroner i en kjemisk binding ha kovalente bindinger.

Hvordan utgjør atomer materie?

Atomer er de grunnleggende byggesteinene til vanlige saken . Atomer kan gå sammen for å danne molekyler, som igjen danner de fleste objektene rundt deg. Atomer er sammensatt av partikler kalt protoner, elektroner og nøytroner.

Anbefalt: