Er Goodes avbrutte Homolosine-projeksjon en konform eller tilsvarende projeksjon av samme areal?
Er Goodes avbrutte Homolosine-projeksjon en konform eller tilsvarende projeksjon av samme areal?

Video: Er Goodes avbrutte Homolosine-projeksjon en konform eller tilsvarende projeksjon av samme areal?

Video: Er Goodes avbrutte Homolosine-projeksjon en konform eller tilsvarende projeksjon av samme areal?
Video: Joscha Bach: Time, Simulation Hypothesis, Existence 2024, April
Anonim

De Avbrutt Goode Homolosine-projeksjon ( Goode sin ) er en avbrutt , pseudocylindrisk, lik - område , sammensatt kart projeksjon som kan presentere hele verden på ett kart. Globale landmasser presenteres med sine områder i riktig proporsjon, med minimal avbrudd , og minimal total forvrengning.

Her, hva er Goodes avbrutt projeksjon av like område?

De Gode homolosin projeksjon (eller avbrøt Goode homolosin projeksjon ) er en pseudocylindrisk, lik - område , sammensatt kart projeksjon brukes til verdenskart. Normalt presenteres den med flere avbrudd. Det er lik - område egenskap gjør det nyttig for å presentere romlig fordeling av fenomener.

Vet også, hva er projeksjon av like areal? An lik arealprojeksjon er et kart projeksjon som viser regioner som har samme størrelse på jorden med samme størrelse på kartet, men som kan forvrenge formen, vinkelen og/eller skalaen.

Folk spør også, hva er fordelen med å bruke Goodes avbrutte projeksjonskart for like område?

I 1923, J. Paul Gode slo sammen Mollweide (homografisk) projeksjon og den sinusformede projeksjon å lage Goode sin Homolosin Avbrutt . De fordel av denne projeksjon er hver av kontinentene har riktig størrelse og i forhold til hverandre. De ulempe er avstand og retning ikke er nøyaktige.

Hvorfor avbrøt Paul Goode sin Homolosine-projeksjon?

De projeksjoner blir avbrutt slik at enten landmassene (bortsett fra Antarktis) eller havene er tilkoblet. Alle breddegrader er rette linjer. Der er seks rette lengdegradslinjer på grunn av avbrutt naturen til projeksjon.

Anbefalt: