Har kongruente former samme areal?
Har kongruente former samme areal?

Video: Har kongruente former samme areal?

Video: Har kongruente former samme areal?
Video: Finding congruent triangles | Congruence | Geometry | Khan Academy 2024, Mars
Anonim

Ja. En av definisjonene på sammenfallende er at du kan ta en form og plass den oppå den andre form , og ha et eksakt samsvar. Så de har samme areal.

Følgelig, har kongruente figurer samme areal?

Overensstemmende tall har lik områder . Når vi først blir introdusert for ideen om kongruent polygoner (vanligvis trekanter ) på skolen, definerer vi ofte kongruente tall som " tall hvilken har det samme form og størrelse".

På samme måte, hva er forskjellen mellom kongruente og lignende former? Overensstemmende figurer er det samme form og størrelse. Lignende figurer er det samme form , men ikke nødvendigvis samme størrelse. Merk at hvis to tall er kongruent , da er de det også lignende , men ikke omvendt.

Med dette i betraktning, kan kongruente former være like?

Det er geometriekvivalenten til "lik". Overensstemmende figurer ha det samme størrelse, det samme vinkler, det samme sider og samme form . Lignende figurer ha det samme vinkler som betyr at de har de samme formene , men de er forskjellige i størrelse.

Hvordan vet du om noe er kongruent?

To polygoner er kongruent hvis de har samme størrelse og form - dvs. hvis deres tilsvarende vinkler og sider er like. Flytt musepekeren over delene av hver figur til venstre for å se de tilsvarende delene av figuren kongruent figuren til høyre.

Anbefalt: