Er brenning av naturgass en fysisk eller kjemisk endring?
Er brenning av naturgass en fysisk eller kjemisk endring?

Video: Er brenning av naturgass en fysisk eller kjemisk endring?

Video: Er brenning av naturgass en fysisk eller kjemisk endring?
Video: Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée [Part 2] 2024, Kan
Anonim

Når gass forbrenninger kombineres det vanligvis med oksygen for å gi karbondioksid, vann etc. sammen med frigjøring av energi. Per definisjon er det en kjemisk forandring.

Er brenning av gass derfor en kjemisk forandring?

Svar og forklaring: Ja, brennende bensin er en kjemisk forandring fordi når bensin blir antent, produseres vann og karbondioksid.

er å brenne papir en kjemisk eller fysisk forandring? Brenning et stykke papir kalles teknisk forbrenning. Den representerer en kjemisk reaksjon hvorved karbonforbindelsene i papir oksideres til forskjellige kjemikalier som karbondioksid og vanndamp. Dette er en kjemisk forandring.

Med tanke på dette, hvilken type reaksjon er forbrenning av naturgass?

Forklaring: når metan ( naturgass ) reagerer med oksygen, resultatet er karbondioksid og vann, sammen med varme, noe som gjør det til en eksoterm reaksjon.

Når metangass brennes er det en kjemisk forandring?

Et eksempel på en enklere kjemisk forandring er den brennende av metan . Metan er hovedkomponenten i naturlig gass , som er brent i mange hjemmeovner. Under brennende , metan kombineres med oksygen i luften for å produsere helt annerledes kjemisk stoffer, inkludert gasser karbondioksid og vanndamp.

Anbefalt: