Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregner du vertikal prosjektilbevegelse?
Hvordan beregner du vertikal prosjektilbevegelse?

Video: Hvordan beregner du vertikal prosjektilbevegelse?

Video: Hvordan beregner du vertikal prosjektilbevegelse?
Video: Projectile PHYSICS!!! 2024, Kan
Anonim

De vertikal akselerasjon har en konstant verdi på minus g, der g er akselerasjonen på grunn av tyngdekraften, 9,8 meter per sekund i kvadrat på planeten vår. Den andre formelen forteller oss at finalen vertikal hastighet, vy, er lik initialen vertikal hastighet, vo, minus g ganger t.

På samme måte kan du spørre hvordan du beregner prosjektilbevegelse?

Prosjektilbevegelsesligninger

  1. Horisontal hastighetskomponent: Vx = V * cos(α)
  2. Vertikal hastighetskomponent: Vy = V * sin(α)
  3. Flytid: t = 2 * Vy / g.
  4. Rekkevidde for prosjektilet: R = 2 * Vx * Vy / g.
  5. Maksimal høyde: hmax = Vy² / (2 * g)

På samme måte, hva er vertikal prosjektilbevegelse? Prosjektiler er gjenstander som beveger seg gjennom luften. I vertikal prosjektilbevegelse vi håndtere objekter som faller under påvirkning av tyngdekraften og bare vertikalt . Tiden det tar et objekt å stige til sin maksimale høyde, er den samme som tiden det vil ta å falle tilbake til sin opprinnelige høyde.

På samme måte spør folk, hvordan finner du den vertikale hastigheten til et prosjektil?

Det er en vertikal akselerasjon forårsaket av tyngdekraften; verdien er 9,8 m/s/s, ned, The vertikal hastighet til et prosjektil endres med 9,8 m/s hvert sekund, The horisontal bevegelse av en prosjektil er uavhengig av dens vertikal bevegelse.

Hva er de to typene prosjektilbevegelser?

Prosjektil bevegelse kan forekomme i rett bane, sirkulær, parabolsk, hyperbolsk, elliptisk osv. I de fleste tilfeller Prosjektil bevegelse kan klassifiseres i to kategorier (for bevegelse i et plan i parabolsk bane) avhengig av om det horisontale nivået til prosjektil i løpet av bevegelse forblir den samme eller ikke.

Anbefalt: