Er PH en kjemisk eller fysisk egenskap?
Er PH en kjemisk eller fysisk egenskap?

Video: Er PH en kjemisk eller fysisk egenskap?

Video: Er PH en kjemisk eller fysisk egenskap?
Video: Physical vs Chemical Properties 2024, Kan
Anonim

EN kjemiske egenskaper er en egenskap som bare kan måles ved å endre et stoffs kjemisk identitet. EN kjemiske egenskaper kan ikke fastslås bare ved å berøre eller se på stoffet. Det må være en kjemisk endre for å se det! Noen eksempler er: brennbarhet, pH og reaktivitet med vann eller syre.

Herav, er radioaktivitet en kjemisk eller fysisk egenskap?

Eksempler av kjemiske egenskaper er forbrenningsvarme, brennbarhet, toksisitet osv. A fysisk eiendom , derimot, er noe som kan måles eller sanses, uten å endre sammensetningen av saken. Og dermed etter definisjonen av kjemisk og fysiske egenskaper , radioaktivitet er en kjemiske egenskaper.

Er også tetthet en kjemisk eller fysisk egenskap? EN fysisk eiendom er en egenskap ved et stoff som kan observeres eller måles uten å endre stoffets identitet. Fysiske egenskaper inkludere farge, tetthet , hardhet og smelte- og kokepunkter. EN kjemiske egenskaper beskriver et stoffs evne til å gjennomgå en bestemt kjemisk endring.

På denne måten, er farge en fysisk eller kjemisk egenskap?

Farge . Endringen av farge av et stoff er ikke nødvendigvis en indikator på en kjemisk endring. For eksempel å endre farge av et metall endrer ikke dens fysiske egenskaper . Imidlertid, i en kjemisk reaksjon, a farge endring er vanligvis en indikator på at det skjer en reaksjon.

Hva er forskjellen mellom en kjemisk og fysisk egenskap?

Fysiske egenskaper kan observeres eller måles uten å endre stoffets sammensetning. Fysiske egenskaper brukes til å observere og beskrive materie. Kjemiske egenskaper er kun observert i løpet av en kjemisk reaksjon og dermed endre stoffets kjemisk komposisjon.

Anbefalt: