Er en kjegle en sylinder?
Er en kjegle en sylinder?

Video: Er en kjegle en sylinder?

Video: Er en kjegle en sylinder?
Video: Volum av en kjegle 2024, Kan
Anonim

EN Kjegle er et 3-dimensjonalt solid objekt som har en sirkulær base og et enkelt toppunkt. Sylinder : A sylinder er et 3-dimensjonalt solid objekt som har to parallelle sirkulære baser forbundet med en buet overflate.

På samme måte, hvor mye av en sylinder er en kjegle?

Volum av en Kjegle vs Sylinder La oss passe en sylinder rundt a Kjegle . Så kjegles volumet er nøyaktig en tredjedel (1 3) av en sylinderen sin volum. (Prøv å forestille deg 3 kjegler passer inn i en sylinder , hvis du kan!)

For det andre, hvorfor er en kjegle 1/3 av en sylinder? Volumet av Kjegle ville ha vært direkte proporsjonal med pi siden sirkler er involvert og radius hevet til kvadratisk potens samt høyden på Kjegle . Så i alle fall vil det komme ut som en faktor av volumet til sylinder og det kom ut 1/3 av volumet av sylinder.

Dessuten, hva er forholdet mellom en kjegle og en sylinder?

På lignende måte, volumene av en kjegle og en sylinder som har identiske baser og høyder er proporsjonale. Hvis en kjegle og en sylinder har baser (vist i farger) med like områder, og begge har identiske høyder, deretter volumet av de Kjegle er en tredjedel av volumet av de sylinder.

Er en kjegle en pyramide?

EN Kjegle med en polygonal base kalles a pyramide . Avhengig av konteksten, " Kjegle " kan også bety spesifikt en konveks Kjegle eller et projektiv Kjegle . Kjegler kan også generaliseres til høyere dimensjoner.

Anbefalt: