Hva er forholdet mellom desibel og lydintensitet?
Hva er forholdet mellom desibel og lydintensitet?

Video: Hva er forholdet mellom desibel og lydintensitet?

Video: Hva er forholdet mellom desibel og lydintensitet?
Video: Kurs i hørselsteknikk - Modul1 - Leksjon 1- lydstyrke 2024, Mars
Anonim

Skalaen for måling intensitet er den desibel skala. Terskelen for å høre er tildelt en lyd nivå på 0 desibel (forkortet 0 dB ); dette lyd tilsvarer en intensitet på 1*10-12 W/m2. EN lyd det er 10 ganger mer intens (1*10-11 W/m2) er tildelt en lyd nivå på 10 dB.

Bare så, hva er forholdet mellom lydintensitet og lydtrykk?

Lydintensitet (hvis uttrykt som en press ) og Lydtrykknivå (SPL) er de samme. Men det er det heller ikke makt . Lydkraft er proporsjonal med lydtrykk kvadrat. Altså, hvis du øker lyd TRYKK med en faktor på 10 har du økt MAKT med en faktor på 10^2 = 100.

Dessuten, hva er forskjellen mellom lydnivå og lydintensitet? Enheten kalt desibel (dB) brukes til å indikere at dette forholdet multipliseres med 10. The lydintensitetsnivå er ikke det samme som lydintensitet - det forteller deg det nivå av lyd i forhold til en referanse intensitet heller enn det faktiske intensitet.

Så hvorfor måles lydintensiteten i desibel?

Lydintensitet er definert som lyd kraft per arealenhet. Den vanlige konteksten er mål av lydintensitet i luften på en lytters plassering. Desibel mål forholdet mellom en gitt intensitet Jeg til terskelen til å høre intensitet , slik at denne terskelen tar verdien 0 desibel (0 dB).

Hva er intensitetsenhet for lyd?

desibel (dB) – et mål på intensitet av en lyd ; 1/10 av en Bel. Desibel er en slektning enhet sammenligne to trykk; derfor må et referansetrykk også angis.

Anbefalt: