Danner gassformige vannmolekyler hydrogenbindinger?
Danner gassformige vannmolekyler hydrogenbindinger?

Video: Danner gassformige vannmolekyler hydrogenbindinger?

Video: Danner gassformige vannmolekyler hydrogenbindinger?
Video: Water - Liquid Awesome: Crash Course Biology #2 2024, April
Anonim

Hver vannmolekyl kan dannes to hydrogenbindinger involverer deres hydrogen atomer pluss ytterligere to hydrogenbindinger benytter hydrogen atomer knyttet til nabolandet vannmolekyler.

Vet også, forekommer hydrogenbinding i gasser?

Hydrogenbinding oppstår bare i molekyler hvor hydrogen er kovalent bundet til ett av tre grunnstoffer: fluor, oksygen eller nitrogen. De hydrogenbinding at inntreffer i vann fører til noen uvanlige, men svært viktige egenskaper. De fleste molekylære forbindelser som har en masse som ligner på vann er gasser i romtemperatur.

På samme måte, hvor mange hydrogenbindinger kan et vannmolekyl danne? fire hydrogenbindinger

Er vann kovalent eller hydrogenbinding?

Kovalente bindinger er obligasjoner mellom atomene i samme vann molekyl. Hydrogenbindinger er obligasjoner mellom to vann molekyler. Alle molekyler har kovalente bindinger , men bare noen molekyler har hydrogenbindinger . Som et eksempel, vann har hydrogenbindinger , men karbondioksid gjør det ikke.

Hvordan dannes hydrogenbindinger?

EN Hydrogenbinding er dannet når den positive enden av ett molekyl er tiltrukket av den negative enden av et annet. Konseptet ligner på magnetisk tiltrekning der motsatte poler tiltrekker seg. Hydrogen har ett proton og ett elektron. Dette gjør hydrogen et elektrisk positivt atom fordi det har en mangel på elektroner.

Anbefalt: