Kan det dannes hydrogenbindinger mellom H og N?
Kan det dannes hydrogenbindinger mellom H og N?

Video: Kan det dannes hydrogenbindinger mellom H og N?

Video: Kan det dannes hydrogenbindinger mellom H og N?
Video: Мега шоколадный торт "Бразильский кейк-попс"! Незабываемо вкусный! Быстро и эффектно! 2024, Kan
Anonim

Hydrogenbinding er en spesiell type dipol-dipol-attraksjon mellom molekyler, ikke en kovalent knytte bånd til en hydrogen atom. Det er et resultat av tiltrekningskraften mellom en hydrogen atom kovalent bundet til et veldig elektronegativt atom som f.eks N , O eller F-atom og et annet veldig elektronegativt atom.

På denne måten, hva må et hydrogenatom være i for at hydrogenbinding skal oppstå?

For en hydrogenbinding oppstår det må være både en hydrogen giver og en mottaker tilstede. Giveren i en hydrogenbinding er atomet som hydrogenatom deltar i Hydrogenbinding er kovalent bundet , og er vanligvis en sterkt elektronegativ atom slik som N, O eller F.

hvordan regner du ut hydrogenbinding? Det molekylet er involvert i 4 hydrogenbindinger . Men hvis du tar 100 vannmolekyler og telle hvor mange hydrogenbindinger det er mellom dem, vil svaret være omtrent 200 fordi hvert molekyl utgjør 2 obligasjoner . Hvis du vurderer at hvert molekyl lager 4 obligasjoner da er du dobbel teller Hver knytte bånd blir laget og akseptert.

Derav, har n pentan hydrogenbinding?

enn - pentan ; også nei H - binding.

Hvorfor er hydrogenbindinger viktige?

Hydrogenbinding er viktig i mange kjemiske prosesser. Hydrogenbinding er ansvarlig for vannets unike løsningsmiddelegenskaper. Hydrogenbindinger holder komplementære DNA-tråder sammen, og de er ansvarlige for å bestemme den tredimensjonale strukturen til foldede proteiner inkludert enzymer og antistoffer.

Anbefalt: