Hva er en temperert sone i geografi?
Hva er en temperert sone i geografi?

Video: Hva er en temperert sone i geografi?

Video: Hva er en temperert sone i geografi?
Video: Temperate Climates 2024, April
Anonim

den delen av jordoverflaten som ligger mellom Krepsens krets og polarsirkelen på den nordlige halvkule eller mellom Steinbukkens trope og Antarktis-sirkelen på den sørlige halvkule, og kjennetegnes ved å ha en klima som er varm om sommeren, kald om vinteren og moderat om våren og

Med tanke på dette, hva er de tempererte sonene på jorden?

Tempererte soner De fire årstidene, vår, sommer, høst og vinter, forekommer i disse områdene. Norden Temperert sone inkluderer Europa, Nord-Asia og Nord- og Mellom-Amerika. Sør Temperert sone inkluderer Sør-Australasia, Sør-Amerika og Sør-Afrika.

I tillegg, hva mener du med temperert? Temperert betyr mild, moderat. Hvis du er en temperert person, du er rolig, fornuftig. Hvis du bor i en temperert klima, det er varmt og solrikt, men ikke for varmt. Som andre ord som høres lignende ut, temperert må gjøre med måling og rekkevidde.

Med tanke på dette, hvor er den tempererte sonen?

I videste forstand er temperert sone omfatter områdene på jorden som ligger mellom det tropiske sone og polaren soner . De temperert sone kalles noen ganger midtbreddegradene fordi de eksisterer omtrent mellom 30 grader og 60 grader nordlige og sørlige breddegrader.

Hva er temperaturen i den tempererte sonen?

Köppen klima klassifisering definerer en klima som " temperert "når gjennomsnittet temperatur er over -3 °C (26,6 °F), men under 18 °C (64,4 °F) i den kaldeste måneden. Imidlertid i nyere klima klassifikasjoner klimatologer bruker 0 °C (32,0 °F) linjen.

Anbefalt: