Hva er kjølig sone i geografi?
Hva er kjølig sone i geografi?

Video: Hva er kjølig sone i geografi?

Video: Hva er kjølig sone i geografi?
Video: BIO-torsdag: Hva er det med laksen? 2024, Kan
Anonim

Definisjon av kjølig sone .: området eller området mellom polarsirkelen og nordpolen eller mellom den antarktiske sirkelen og sørpolen.

På denne måten, hva er temperert sone i geografi?

den delen av jordoverflaten som ligger mellom Krepsens trope og polarsirkelen på den nordlige halvkule eller mellom Steinbukkens trope og Antarktis-sirkelen på den sørlige halvkule, og karakterisert ved å ha en klima som er varm om sommeren, kald om vinteren og moderat om våren og

For det andre, hvor er den kjølige sonen? Frigid sone . En av to regioner på jorden med ekstrem breddegrad, nord Frigid sone , som strekker seg nord for polarsirkelen, eller sør Frigid sone , som strekker seg utover den antarktiske sirkelen.

På samme måte kan man spørre seg, hva er brennende sone i geografi?

De brennende sone refererer til området på jorden mellom Krepsens vendekreds og Steinbukkens vendekrets. Geografisk sett er brennende sone er definert av 23,5 grader nordlig bredde og 23,5 grader sørlig breddegrad.

Hva er forskjellen mellom kald sone og kald sone?

Torde soner har svært høy klimatisk atmosfære mens kjølige soner har veldig lav temperatur og alt området er dekket av snø. Regionen mellom Kreft- og Steinbukkens vendekrets er kjent som brennende sone av jorden.

Anbefalt: