Hva er meningen med Deccan-felle?
Hva er meningen med Deccan-felle?

Video: Hva er meningen med Deccan-felle?

Video: Hva er meningen med Deccan-felle?
Video: Dette finner spørsmålsteknologi fra fortiden 2024, Kan
Anonim

De Deccan-feller er en stor magmatisk provins eller LIP (dvs. en ekstremt stor ansamling av magmatiske bergarter, inkludert plutoniske bergarter eller vulkanske bergarter, som oppstår når varm magma ekstruderer fra innsiden av jorden og renner ut. Deccan-feller er en av de største vulkanske provinsene i verden.

Herav, hvorfor kalles den Deccan trap?

Navnet Deccan er avledet fra sanskritordet 'dâkshin', som betyr "sør". De vest-sentrale delene av den indiske halvøya er dominert av flombasalter som danner et fremtredende terrasselandskap; denne formen for flombasalt er kalt ' felle ', etter det nederlandsk-svenske ordet 'trappa', som betyr 'trapper'.

Man kan også spørre, er Deccan Traps fortsatt aktive? Deccan-feller , India The Deccan vulkansk provins (DVP) dannet under Indias migrasjon nordover da den passerte over Reunion hotspot (som i dag er Reunion Island). Dette hotspot er fortsatt aktiv i dag og sist utbrudd 7. april 2007.

Med dette i øyesyn, hvor befinner Deccan-fellen seg og hva består den av?

De Deccan-feller er en av de største vulkanske provinsene i verden. Den inneholder mer enn 6 500 fot (> 2 000 m) flattliggende basaltlavastrømmer og dekker et område på nesten 200 000 kvadrat miles (500 000 kvadratkilometer) (omtrent på størrelse med statene Washington og Oregon til sammen) i vest-sentrale India.

Hva forårsaker flombasalter?

En foreslått forklaring på flombasalter er at de er det forårsaket ved kombinasjonen av kontinental rifting og dens tilknyttede dekompresjonssmelting, i forbindelse med at en mantelfyr også gjennomgår dekompresjonssmelting, og produserer enorme mengder av en toleiitisk basaltisk magma.

Anbefalt: