Hva er 2 kongruente segmenter?
Hva er 2 kongruente segmenter?

Video: Hva er 2 kongruente segmenter?

Video: Hva er 2 kongruente segmenter?
Video: Two Column Proofs of Congruent Segments - Midpoints, Substitution, Division & Addition Property 2024, April
Anonim

Kongruente segmenter er ganske enkelt linjesegmenter som er like lange. Kongruent betyr lik. Overensstemmende linjesegmenter er vanligvis indikert ved å trekke samme mengde liten tic linjer i midten av segmentene, vinkelrett til segmentene. Vi angir et linjestykke ved å tegne en linje over de to endepunktene.

Herav, hva er et kongruent linjestykke?

Linjesegmenter er kongruent hvis de har samme lengde. De trenger imidlertid ikke være parallelle. De kan være i hvilken som helst vinkel eller orientering på flyet. I figuren over er det to kongruente linjestykker.

Dessuten, hva deler et linjestykke i to kongruente segmenter? Bisektor av en linjestykke er noen linje (eller delmengde av en linje ) som krysser segmentet på midtpunktet. Alternativ definisjon: Halvledd av en linjestykke er noen linje (eller delmengde av en linje ) det deler de segment i to kongruente segmenter . Komplementære vinkler er to vinkler summen av målene er 90º.

Med dette i øyesyn, kan en stråle deles inn i to kongruente segmenter?

Kongruente segmenter er segmenter som har samme lengde. Punkter som ligger på samme linje kalles kollineære. Midtpunktet til a segmentet er et poeng at deler de segment i to kongruente segmenter . Et poeng (eller segmentet , stråle eller linje) det deler en segment i to kongruente segmenter halverer segmentet.

Er parallelle linjer kongruente?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, er de tilsvarende vinklene kongruent . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de tilsvarende vinklene er kongruent , den linjene er parallelle . Innvendige vinkler på samme side av transversalen: Navnet er en beskrivelse av "plasseringen" til disse vinklene.

Anbefalt: