Hvorfor er segmenter kongruente?
Hvorfor er segmenter kongruente?

Video: Hvorfor er segmenter kongruente?

Video: Hvorfor er segmenter kongruente?
Video: ОЧИСТИТЕ ПЕЧЕНЬ, И ВАША КОЖА БУДЕТ ИДЕАЛЬНОЙ! 2024, April
Anonim

Linje segmenter er kongruent hvis de har samme lengde. De trenger imidlertid ikke være parallelle. De kan være i hvilken som helst vinkel eller orientering på flyet. Du kan si "lengden på linjen AB er lik lengden på linjen PQ".

I forhold til dette, hva er kongruente segmenter?

Kongruente segmenter er rett og slett linje segmenter som er like lange. Overensstemmende betyr lik. Overensstemmende linje segmenter er vanligvis indikert ved å tegne samme mengde små tic-linjer i midten av segmenter , vinkelrett på segmenter . Den viktige delen er at de er like, eller kongruent.

For det andre, hva betyr det når vinkler er kongruente? Samme form og størrelse, men vi har lov til å vende, skli eller snu. I dette eksemplet er formene kongruent (du trenger bare å snu den ene og flytte den litt). Vinklene er kongruente når de er like store (i grader eller radianer). Sidene er kongruent når de er like lange.

Angående dette, kan kongruente linjer krysse hverandre?

Når to linjer krysser hverandre de danner to par med motsatte vinkler, A + C og B + D. Et annet ord for motsatte vinkler er vertikale vinkler. Vertikale vinkler er alltid kongruent , som betyr at de er like.

Hvordan konstruerer du kongruente segmenter?

Følg disse trinnene for kongruente segment konstruksjoner: 1) Bruke SEGMENTET VERKTØY, lag en segmentet CD uansett lengde 2) Bruk COMPASS TOOL, lag en sirkel med radius AB og midtpunkt C 3) Bruk POINT TOOL, merk skjæringspunktet mellom sirkel C og segmentet CD HUSK: Overensstemmende sirkler har samme radius.

Anbefalt: