Er alle polygoner like?
Er alle polygoner like?

Video: Er alle polygoner like?

Video: Er alle polygoner like?
Video: Вот почему у электромобиля резко падает пробег. Jaguar I-Pace 2024, Kan
Anonim

For alle to vanlige polygoner med samme antall sider: De er alltid lignende . Siden de har sidene alle samme lengde må de alltid være i samme proporsjoner, og deres indre vinkler er alltid de samme, og det er alltid lignende.

Også å vite er, er polygonene like?

Ressurser. lignende polygoner To polygoner med samme form, men ikke samme størrelse. De tilsvarende vinklene på lignende polygoner er kongruente (nøyaktig like) og de tilsvarende sidene er proporsjonale (i samme forhold). CongruentKongruente figurer er identiske i størrelse, form og mål.

Vet også, hva betyr det at 2 polygoner er like? Polygoner . Hvilke som helst to polygoner er like hvis deres tilsvarende vinkler er kongruente og målene på deres tilsvarende sider er proporsjonal: I figuren over forholdet eller skalafaktoren til firkanten til venstre versus firkanten til høyre er ½.

Følgelig, er alle lignende polygoner kongruente?

Overensstemmende figurer har samme størrelse, samme vinkler, samme sider og samme form. De er IDENTISKE! Overensstemmende former er alltid lignende , men lignende former er vanligvis ikke kongruent – en er større og en er mindre. I kongruent former, er forholdet mellom de tilsvarende sidene 1:1.

Er en trekant en vanlig polygon?

EN vanlig polygon er en polygon hvor alle sidene og vinklene er like. En likesidet triangel er en vanlig polygon . Den har alle de samme sidene og de samme vinklene. En likebenet triangel har to like sider og to like vinkler.

Anbefalt: