Har alle grunnstoffene like mange atomer?
Har alle grunnstoffene like mange atomer?

Video: Har alle grunnstoffene like mange atomer?

Video: Har alle grunnstoffene like mange atomer?
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, Kan
Anonim

En spesiell atom vil har samme nummer av protoner og elektroner og de fleste atomer har minst som mange nøytroner som protoner. An element er et stoff som er laget utelukkende av én type atom . For eksempel element hydrogen er laget av atomer inneholder bare ett proton og ett elektron.

På samme måte spørs det om alle grunnstoffer har samme antall atomer per mol?

EN føflekken gjør ikke har samme nummer av fundamentale partikler. Den har samme nummer av molekyler. Et molekyl kan bestå av flere atomer , og atomer i tur består av flere protoner og nøytroner.

I tillegg, hvordan beregner du antall atomer? Til beregne antall atomer i en prøve, del vekten i gram med amu atommassen fra det periodiske systemet, og multipliser deretter resultatet med Avogadros Nummer : 6,02 x 10^23.

Følgelig, har alle atomer av samme grunnstoff samme antall nøytroner?

De antall protoner i kjernen av hvert atom av en element er alltid samme , men dette er ikke tilfelle med antall nøytroner . Atomer av samme grunnstoff kan ha en forskjellig antall nøytroner . Disse atomer kalles isotoper, som er atomer av samme grunnstoff at ha en forskjellig antall nøytroner.

Hvor mange føflekker er det i et gram?

Svaret er 0,0087094358027487. Vi antar at du konverterer mellom mol In og gram. Du kan se flere detaljer om hver måleenhet: molekylvekt på In eller gram SI-basisenheten for mengde stoff er føflekken. 1 føflekk er lik 1 mol In, eller 114.818 gram.

Anbefalt: