Er sublimering av jod en fysisk forandring?
Er sublimering av jod en fysisk forandring?

Video: Er sublimering av jod en fysisk forandring?

Video: Er sublimering av jod en fysisk forandring?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

1) Sublimering er prosessen der fast stoff direkte omdannes til gass. 2) jod er et eksempel på sublimering prosess. 3) Sublimering er Fysisk forandring , fordi fordampet jod kan også konvertere til solid.

Med tanke på dette, er sublimering av jod fysisk eller kjemisk endring?

Som du ikke kan ta tilbake Jod (solid) tilbake fra røyken, er det en fysisk prosess. Som jod sublimerer i nærvær av luft (O2, N2…) det er en kjemisk prosess. SÅ DET KAN DET SIRES JODSUBLIMASJON ER EN FYSIO- KJEMISK (eller mest fysisk ) PROSESS.

hvorfor er sublimering en fysisk endring? Sublimering refererer til fysiske endringer overgang, og ikke til tilfeller der faste stoffer omdannes til gass på grunn av en kjemisk reaksjon. Fordi det fysisk forandring fra et fast stoff til en gass krever tilsetning av energi til stoffet, det er et eksempel på en endotermisk endring.

Bare så, er sublimering en fysisk endring?

Sublimering er en fysisk forandring . Når stoffet sublimerer, er det Endringer fra et fast stoff til en gass uten å gå gjennom væskefasen. Dette resulterer ikke i en kjemisk forandring , selv om. Tørris er karbondioksid i den faste fasen.

Hva er sublimering av jod?

Når solid jod krystaller varmes opp (i et beger med varm sand). jod vil endre seg fra et fast stoff direkte til en gass uten å gå gjennom en væskefase. Dette kalles sublimering . Som jod gass kommer i kontakt med det kalde glasset, det endres til et fast stoff (men er aldri i flytende form).

Anbefalt: