Er det en fysisk eller kjemisk forandring å lage lekedeig?
Er det en fysisk eller kjemisk forandring å lage lekedeig?

Video: Er det en fysisk eller kjemisk forandring å lage lekedeig?

Video: Er det en fysisk eller kjemisk forandring å lage lekedeig?
Video: Kitchen Chemistry: Playdough 2024, April
Anonim

Forklaring: Det finnes oppskrifter for leire på internett. Oppløsningen av salt i vann er absolutt en kjemisk forandring ; deig (mel og vann) gjennomgår absolutt en kjemisk forandring når du koker den opp.

På samme måte spør folk, er deig en kjemisk forandring?

Det fangede karbondioksidet gjør deig heve, og alkoholen fordamper under bakeprosessen. Dette er en irreversibel kjemisk forandring , fordi ved å konsumere sukkeret har gjæren skapt nye stoffer – karbondioksid og etanol – og reaksjon kan ikke reverseres.

Videre, hva skjer når mel og vann blandes? Når mel og vann blandes sammen, vann molekyler hydrerer de glutendannende proteinene gliadin og glutenin, samt skadet stivelse og de andre ingrediensene. Hydratiseringsprosessen oppnås når protein- og stivelsesmolekyler skaper hydrogenbindinger og hydrofile interaksjoner med vann molekyler.

Man kan også spørre, er det å blande mel og egg en kjemisk forandring?

Når materialene varmes opp gjennomgår de en kjemisk forandring . De reaksjon er ikke reversibel. Sukkeret, mel og egg kan ikke lenger skilles. Egenskapene til materialene har endret seg så det er en kjemisk forandring.

Er playdough en løsning?

' Når de flytende ingrediensene - vann, krem av tartar og vegetabilsk olje - blandes med de tørre ingrediensene, danner de det som kalles en løsning . Å tilberede disse ingrediensene skaper en kjemisk endring av løsning og et nytt "stoff"- leire - er formet.

Anbefalt: