Hvilke ørkener er varme?
Hvilke ørkener er varme?

Video: Hvilke ørkener er varme?

Video: Hvilke ørkener er varme?
Video: Что скрывается под песками пустыни? 2024, April
Anonim
Varme ørkener av verden
Navn Sted Størrelse
Sahara Nord-Afrika 3 500 000 mi2 9, 100, 000 km2
Sonoran sørvest i USA (Arizona, California) og deler av Mexico (Baja-halvøya, Sonora) 120 000 mi2 312 000 km2
Thar India og Pakistan 77 000 mi2 200 000 km2

Ved siden av dette, hvorfor er ørkenen varm?

Ørkener er varmt først og fremst på grunn av mangel på vann. Når solen skinner på bakken, går alt det absorberte sollyset til å øke bakkens temperatur. ØRKENER ER KALDE OM NATT:På grunn av mangel på vann i bakken, og lite vanndamp i luften, ørkener kan bli ganske kjølig om natten.

På samme måte, er alle ørkener varme? Selv om noen ørkener er veldig varmt , med dagtemperaturer så høye som 54°C (130°F), annet ørkener har kalde vintre eller er kalde året rundt. Og de fleste ørkener , langt fra å være tomme og livløse, er hjemsted for en rekke planter, dyr og andre organismer.

Derav, hvor er de varme ørkenene?

De varme ørkener av verden ligger mellom 15° og 30° nord eller sør for ekvator, hvor luften synker eller synker luft (finn ut hvorfor ørkener finnes langs tropene her). Luft som stiger på grunn av den intense varmen ved ekvator deler seg for å strømme nord og sør.

Er ørkenen varm eller kald?

Kald ørken De har korte, fuktige og moderate varm somre med ganske lange, kald vintre. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen er mellom -2 og 4°C og den gjennomsnittlige sommertemperaturen er mellom 21-26°C.

Anbefalt: