Hvor forekommer ørkener i verden?
Hvor forekommer ørkener i verden?

Video: Hvor forekommer ørkener i verden?

Video: Hvor forekommer ørkener i verden?
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2024, April
Anonim

Geografisk sett de fleste ørkener er funnet på de vestlige sidene av kontinenter eller - i tilfellet Sahara, Arabian og Gobi ørkener og den mindre ørkener av Asia- er ligger langt fra kysten i det eurasiske indre. De pleier å skje under østsiden av store subtropiske høytrykksceller.

Følgelig, hvor ligger ørkener vanligvis?

Selv om de fleste ørkener , slik som Sahara i Nord-Afrika og ørkener av det sørvestlige USA, Mexico og Australia, forekommer på lave breddegrader, en annen type ørken , kaldt ørkener , forekommer i bassenget og området i Utah og Nevada og i deler av det vestlige Asia.

Foruten ovenfor, hvordan overlever mennesker i ørkener? Tradisjonelle tilpasninger til tørre forhold Ett eksempel på mennesker som bo i ørken er beduinstammen. De har flokker med dyr som er tilpasset til å leve i ørken forhold, som kameler. Teltene deres er bygget for å la luft sirkulere i dem, og holde dem kjølige.

Ved siden av dette, hvordan dannes ørkener på jorden?

Ørkener er dannet ved forvitringsprosesser som store variasjoner i temperatur mellom dag og natt gir belastninger på steinene som følgelig går i stykker. Bergarter jevnes ned, og vinden sorterer sand til jevne avsetninger. Kornene ender opp som flate sandark eller stables høyt i bølgende sanddyner.

Hvorfor eksisterer ørkener der de finnes?

Mest ørkener eksisterer stedvis overfor en fjellkjede fra de retning av de rådende vinder. De Årsaken er det som luft er trykket "opp" de fjell den genererer de forhold for nedbør (regn, snø osv.) ved de tid de luften har beveget seg over de fjell, det er mye mindre fuktig.

Anbefalt: