Hva er STR i DNA?
Hva er STR i DNA?

Video: Hva er STR i DNA?

Video: Hva er STR i DNA?
Video: What is DNA and How Does it Work? 2024, Kan
Anonim

En kort tandem repetisjon (STR) i DNA oppstår når et mønster av to eller flere nukleotider gjentas og de gjentatte sekvensene er direkte ved siden av hverandre. Ved å identifisere repetisjoner av en spesifikk sekvens på spesifikke steder i genomet, er det mulig å lage en genetisk profil av et individ.

Videre, hvorfor er STR-er viktige for DNA-analyse?

STR alleler har også lavere mutasjonshastigheter, noe som gjør dataene mer stabile og forutsigbare. På grunn av disse egenskapene, STR-er med høyere makt for diskriminering velges regelmessig for menneskelig identifikasjon i rettsmedisinske saker. Den brukes til å identifisere offer, gjerningsmann, savnede personer og andre.

Spørsmålet er deretter, hvordan arves STR? Allelene til forskjellige STR loci er arvet som alle andre Mendelske genetiske markører. Diploide foreldre overfører hver en av sine to alleler til deres avkom iht.

I denne forbindelse, hvor mange STR-er er det?

Fordi der 12 forskjellige alleler for dette STR , der er derfor 78 forskjellige mulige genotyper, eller par av alleler. Nærmere bestemt, der er 12 homozygoter, i hvor den samme allelen mottas fra hver forelder, samt 66 heterozygoter, i hvor de to allelene er forskjellige.

Hva er korte tandem-repetisjons-STR-er og hva er deres betydning for DNA-typing?

Det er en teknikk som stimulant oppdager mer enn én STR i en singel DNA analyse. Det er viktig for DNA profilering fordi de mer STR-er en vitenskapsmann kan karakterisere, de større sjanse for at de stammer fra de samme person.

Anbefalt: