Hva er en supplerende trekant?
Hva er en supplerende trekant?

Video: Hva er en supplerende trekant?

Video: Hva er en supplerende trekant?
Video: Complementary Angles & Supplementary Angles | Math with Mr. J 2024, April
Anonim

To vinkler er Supplerende når de øker til 180 grader. De trenger ikke være ved siden av hverandre, bare så lenge totalen er 180 grader. Eksempler: • 60° og 120° er supplerende vinkler.

Enkelt sagt, er en trekant supplerende eller komplementær?

Det akutte vinkler av en rettvinklet trekant er komplementære. Summen av vinkler i en trekant legg til 180º. Etter å ha trukket fra 90º for høyre vinkel , er det 90º igjen for de to akutte vinkler , noe som gjør dem komplementære. Supplerende Vinkler er to vinkler summen av målene er 180º.

Videre, hva er forskjellen mellom supplerende og komplementær? To begreper som er relatert, men ikke det samme er supplerende vinkler og komplementære vinkler. De forskjell er summen deres. Supplerende vinkler er to vinkler hvis mål summerer til en 180 grader og komplementære er summen må summeres til 90 grader. Og jeg bemerket her at disse ikke trenger å være tilstøtende.

På samme måte, hva betyr supplerende i geometri?

To vinkler er Supplerende når de øker til 180 grader. Disse to vinklene (140° og 40°) er Supplerende Vinkler, fordi de summerer seg til 180°: Legg merke til at de sammen utgjør en rett vinkel. Men vinklene trenger ikke være sammen.

Kan det være 3 supplerende vinkler?

Det tredje settet har tre vinkler den summen til 180°; tre vinkler Kan ikke være supplerende.

Anbefalt: