Er nikkeloksid løselig eller uløselig?
Er nikkeloksid løselig eller uløselig?

Video: Er nikkeloksid løselig eller uløselig?

Video: Er nikkeloksid løselig eller uløselig?
Video: Лучшая еда для очищения сосудов от БЛЯШЕК! 2024, Kan
Anonim

Nikkeloksid er løselig i syrer kaliumcyanid og ammoniumhydroksid. Det er uløselig i både kaldt og varmt vann og kaustiske løsninger. Den svarte formen av nikkeloksid er kjemisk reaktiv, mens den grønne nikkeloksidformen er inert og ildfast.

Deretter kan man også spørre, er nikkeloksid løselig i vann?

Nikkeloksid er et pulveraktig grønt fast stoff som blir gult ved oppvarming. Det er vanskelig å tilberede denne forbindelsen ved ganske enkelt oppvarming nikkel i oksygen, og det oppnås mer hensiktsmessig ved oppvarming nikkel hydroksyd, karbonat eller nitrat. Nikkeloksid er lett løselig i syrer men uløselig i varmt og kaldt vann.

For det andre, er nikkeloksid vannholdig? Det er klassifisert som et grunnleggende metall oksid . Det produseres flere millioner kilo i varierende kvalitet årlig, hovedsakelig som mellomprodukt i produksjon av nikkel legeringer.

Nikkel (II) oksid.

Navn
Utseende grønt krystallinsk fast stoff
Tetthet 6,67 g/cm3
Smeltepunkt 1 955 °C (3 551 °F; 2 228 K)
Løselighet i vann ubetydelig

Deretter kan man også spørre, er nikkel løselig eller uløselig?

Løselighet av nikkel og nikkelforbindelser Nikkelklorid er mest vann løselig; 553 g/L ved 20oC, til 880 g/l ved 99,9oC. Nikkelkarbonat har en vann løselighet på 90 mg/L, mens andre nikkelforbindelser, som nikkeloksid, nikkelsulfid og nikkeltetrakarbonyl er vann uløselig.

Er nikkeljodid løselig?

Nikkel(II)jodid er en uorganisk forbindelse med formelen NiI2. Dette paramagnetiske sorte faststoffet løses lett opp i vann å gi blågrønne løsninger av aquo-kompleksene.

Anbefalt: