Hva er løselig jern?
Hva er løselig jern?

Video: Hva er løselig jern?

Video: Hva er løselig jern?
Video: Solving iron’s solubility problem 2024, Kan
Anonim

Oppløst jern er hovedsakelig tilstede som Fe(OH)2+ (aq) under sure og nøytrale, oksygenrike forhold. Under oksygenfattige forhold forekommer det hovedsakelig som binært jern. Jern er en del av mange organiske og uorganiske cheleringskomplekser som generelt er vann løselig.

Videre, hvilken form for jern er løselig?

Jern eksisterer i to oksidasjonstilstander: jernholdig kation (Fe2+) og jern(III)kation (Fe3+). Ikke-hem jern i mat er hovedsakelig i jernholdig tilstand, som er uløselig form av jern , og må reduseres til jernholdig kation for absorpsjon 7.

Deretter er spørsmålet, hvilken er mer løselig fe2 eller fe3? Re: Fe2+ sammenlignet med Fe3+ løselighet Det har nok noe med surhet å gjøre siden Fe+3 er det mer sure enn Fe+2, og Fe+3-salter er bare løselig under en viss pH (vannets pH på 7 overstiger denne bestemte pH) mens Fe+2 er mer grunnleggende og er løselig under en høyere pH.

I forhold til dette, oppløses jern i vann?

Jern ikke løse opp lett inn vann , selv om det definitivt vil ruste raskere (som du sikkert har lagt merke til av erfaring). Saltsyre derimot, kan løse opp jern , og en mer konsentrert løsning vil løse opp det raskere.

Er jernholdig jern løselig?

De jern vil være i en av to oksidasjonstilstander: jernholdig har en +2-lading, eller jern har en +3 ladning. Jernholdig jern er løselig i vann til enhver pH.

Anbefalt: