Hvordan regner du ut delta E i farge?
Hvordan regner du ut delta E i farge?

Video: Hvordan regner du ut delta E i farge?

Video: Hvordan regner du ut delta E i farge?
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

For dL*, da*, db*, jo høyere verdi, desto større er forskjellen i den dimensjonen. Delta E * (Total Farge Differanse) beregnes basert på delta L*, a*, b* farge forskjeller og representerer avstanden til en linje mellom prøven og standarden.

Bare så, hva er Delta E i fargemåling?

ΔE - ( Delta E , dE) Den måle av endring i visuell oppfatning av to gitte farger . Delta E er en metrikk for å forstå hvordan det menneskelige øyet oppfatter farge forskjell. Begrepet delta kommer fra matematikk, som betyr endring i en variabel eller funksjon. På en typisk skala er Delta E verdien vil variere fra 0 til 100.

Deretter er spørsmålet, hvordan beregner du Delta E?

  1. Delta E er definert som forskjellen mellom to farger i et L*a*b*-fargerom.
  2. Følgende delta E-verdier er universelt gyldige:
  3. 0 - 1.
  4. CIE L*a*b*
  5. CIE L*a*b*
  6. Forskjellen mellom to farger i det tredimensjonale L*a*b*-fargerommet er kjent som delta E.

På samme måte kan du spørre, hva er en akseptabel Delta E for farge?

EN Delta E av 1 mellom to farger som ikke berører hverandre, anses generelt for å være knapt merkbare av den gjennomsnittlige menneskelige observatøren; en Delta E mellom 3 og 6 regnes vanligvis som en akseptabel match i kommersiell reproduksjon på trykkpresser.

Hva er en god Delta E?

Hvis en Delta E tallet er mindre enn 1 mellom to farger som ikke berører hverandre, er det knapt synlig for den gjennomsnittlige menneskelige observatøren. EN Delta E mellom 3 og 6 anses vanligvis som et akseptabelt tall i kommersiell reproduksjon, men fargeforskjellen kan oppfattes av trykkerier og grafiske fagfolk.

Anbefalt: