Hvordan regner du ut kjemiske formler?
Hvordan regner du ut kjemiske formler?

Video: Hvordan regner du ut kjemiske formler?

Video: Hvordan regner du ut kjemiske formler?
Video: Regne ut pH i buffere - Tilsette natriumacetat til eddiksyre & acetat buffer (EP-6) 2024, Kan
Anonim

Del molmassen til forbindelsen med empirien formel masse. Resultatet skal være et helt tall eller svært nær et helt tall. Multipliser alle abonnentene i empirien formel med hele tallet funnet i trinn 2. Resultatet er molekylet formel.

Også spurt, hva er reglene for å skrive kjemiske formler?

Regler for skriving en kjemisk formel . Under symbolet for hvert element, vi skrive ned sin valens. Til slutt krysser vi valensene til de kombinerende atomene. Det vil si med første atom vi skrive valensen til det andre atomet (som et underskrift); og med det andre atomet vi skrive valensen til første atom (som underskrift).

På samme måte, hva er en ionisk formel? Den generelle ionisk formel for en forbindelse må være elektrisk nøytral, noe som betyr at den ikke har noen ladning. Når du skriver formel for ionisk sammensatt, kommer kationen først, etterfulgt av anionet, begge med numeriske subskripter for å indikere antall atomer til hver.

På samme måte kan man spørre seg, hva er meningen med molekylformel?

Definisjon av molekylformel .: et kjemikalie formel som gir det totale antallet atomer til hvert grunnstoff i hvert molekyl av et stoff - sammenlign strukturell formel.

Hva er formelen til en forbindelse?

Et kjemikalie formel forteller oss antall atomer til hvert grunnstoff i a sammensatt . Den inneholder symbolene for atomene til elementene som er tilstede i sammensatt samt hvor mange det er for hvert element i form av abonnement.

Anbefalt: