Hva kan NaOH reagere med i atmosfæren?
Hva kan NaOH reagere med i atmosfæren?

Video: Hva kan NaOH reagere med i atmosfæren?

Video: Hva kan NaOH reagere med i atmosfæren?
Video: Sodium hydroxide and zinc 2024, April
Anonim

NaOH ( natriumhydroksid ), når de utsettes for luft , vil reagere med karbondioksid i luft , for å danne natriumkarbonat (se ligning). Dette betyr at natriumhydroksid som et fast stoff eller i løsning vil mister sin styrke med tid og grad av eksponering og løsninger av NaOH vil må standardiseres.

Videre, hva skjer når co2 reagerer med NaOH?

De reaksjon er: 2 NaOH (s) + CO2 (g) →Na2CO3 (aq) + H2O (l) Dette betyr at fast reagenskvalitet natriumhydroksid er ikke ren nok til å veie og bruke direkte. Dette reaksjon finner også sted i den vandige fase, hvor natriumhydroksid i løsning reagerer med CO2 fra luften for å danne natriumkarbonat.

På samme måte reagerer NaOH med glass? Natriumhydroksid sakte reagerer med glass å danne natriumsilikat, så glass ledd og stoppekraner utsatt for NaOH har en tendens til å "fryse". Kolber og glass -forede kjemiske reaktorer er skadet ved langvarig eksponering for varme natriumhydroksid , og glass blir frostet.

På samme måte spør folk, reagerer jern med NaOH?

Jern reagerer med natriumhydroksid og vann for å produsere tetrahydroxoferrat(II)natrium og hydrogen. De reaksjon foregår i en kokende løsning i nitrogenatmosfære.

Samreagerer med NaOH?

Karbonmonoksid reagerer med natriumhydroksid for å produsere natriumformiat. Dette reaksjon finner sted et overtrykk, temperatur 120-130°C og tilstedeværelse av katalysator.

Anbefalt: