Ville mg reagere med fortynnet svovelsyre?
Ville mg reagere med fortynnet svovelsyre?

Video: Ville mg reagere med fortynnet svovelsyre?

Video: Ville mg reagere med fortynnet svovelsyre?
Video: 2015 Conference - Closing Q&A 2024, Kan
Anonim

Magnesium metall løses lett opp i fortynnet svovelsyre å danne løsninger som inneholder vann Mg (II) ion sammen med hydrogengass, H2. Tilsvarende reaksjoner med andre syrer slik som saltsyre syre også gi den aquaated Mg (II) ion.

Følgelig, hva skjer når du blander magnesium og svovelsyre?

Magnesium reagerer lett med svovelsyre og danner hydrogengassbobler og vandige magnesium sulfat etter at reaktantene er konsumert. Reaksjonen er eksoterm, noe som betyr at det avgis varme i tillegg til hydrogenboblene.

reagerer sølv med fortynnet svovelsyre? Sølv vil ikke reagere med svovelsyre fordi det er minst reaktivt metall å produsere hydrogen ved reagerer med svovelsyre.

Hva reagerer derav med fortynnet svovelsyre?

Fortynnet svovelsyre reagerer med metaller via en enkelt fortrengningsreaksjon som med andre typiske syrer , produserer hydrogengass og salter (metallsulfatet). Det angriper reaktive metaller (metaller i posisjoner over kobber i reaktivitet serier) som jern, aluminium, sink, mangan, magnesium og nikkel.

Hva skjer når jern reagerer med fortynnet svovelsyre?

Når jern reagerer med fortynnet svovelsyre , dannes det jern sulfat og hydrogengass. Når hydrogengass antennes med en brennende fyrstikk, produserer den en "pop"-lyd.

Anbefalt: