Hva er autofagi lysosomer?
Hva er autofagi lysosomer?

Video: Hva er autofagi lysosomer?

Video: Hva er autofagi lysosomer?
Video: Autophagy Mechanism | Mitophagy 2024, Kan
Anonim

Autofagi (et gresk ord som betyr "selvspisende") er en katabolsk prosess i eukaryote celler som leverer cytoplasmatiske komponenter og organeller til lysosomer for fordøyelsen. Lysosomer er spesialiserte organeller som bryter opp makromolekyler, slik at cellen kan gjenbruke materialene.

På samme måte, hva er prosessen med autofagi?

Autofagi er en normal fysiologisk prosess i kroppen som omhandler ødeleggelse av celler i kroppen. Det opprettholder homeostase eller normal funksjon ved proteinnedbrytning og omsetning av de ødelagte celleorganellene for ny celledannelse. Under cellulært stress prosessen med autofagi er oppskalert og økt.

Foruten ovenfor, hvilket organell er involvert i autofagi? autofagosomet

I tillegg, hva er autofagi og hvorfor er det viktig?

Som en viktig prosess for å opprettholde cellulær homeostase og funksjoner, autofagi er ansvarlig for lysosom-mediert nedbrytning av skadede proteiner og organeller, og dermed feilregulering av autofagi kan resultere i en rekke patologiske tilstander hos mennesker.

Hva er forskjellen mellom autolyse og autofagi?

Autofagi refererer vanligvis til en ordnet og målrettet fordøyelse av cellulære komponenter. Det er i utgangspunktet måten en celle kan håndtere ubrukte eller dårlig foldede proteiner. Dette er en normal cellulær prosess. Autolyse på den annen side oppstår når fordøyelsesenzymer lekker ut av lysosomer og begynner å ødelegge cellen.

Anbefalt: