Hva er en uavhengig variabel i en linjegraf?
Hva er en uavhengig variabel i en linjegraf?

Video: Hva er en uavhengig variabel i en linjegraf?

Video: Hva er en uavhengig variabel i en linjegraf?
Video: [12] Avhengig- og uavhengig variabel 2024, Kan
Anonim

Forskere liker å si at " uavhengig ” variabel går på x-aksen (den nederste, horisontale) og " avhengig ” variabel går på y-aksen (venstre side, vertikal en).

På samme måte kan du spørre, hva er et eksempel på en uavhengig variabel?

To eksempler av felles uavhengige variabler er alder og tid. Det er de uavhengig av alt annet. Den avhengige variabel (noen ganger kjent som den som svarer variabel ) er det som studeres og måles i eksperimentet. Det er det som endres som et resultat av endringene i uavhengig variabel.

Man kan også spørre, hvilken er den uavhengige variabelen? An uavhengig variabel er den variabel som er endret eller kontrollert i et vitenskapelig eksperiment for å teste effekten på avhengig variabel . EN avhengig variabel er den variabel blir testet og målt i et vitenskapelig eksperiment. De avhengig variabel er ' avhengig ' på uavhengig variabel.

Følgelig, hva er variablene i en linjegraf?

I grafen er hver dataverdi representert av et punkt i grafen som er forbundet med en linje. Den uavhengige variabelen er oppført langs den horisontale eller x-aksen, og mengden eller verdien av dataene er oppført langs den vertikale eller y-aksen. La oss se på en eksempel.

Hvordan vet du om en variabel er uavhengig?

Du kan si fra om to tilfeldige variabler er uavhengige ved å se på deres individuelle sannsynligheter. Hvis disse sannsynlighetene endres ikke når hendelsene møtes, så de variabler er uavhengige . En annen måte å si dette på er det hvis de to variabler er korrelert, så er de ikke det uavhengig.

Anbefalt: