Hva er målet med et ticker-timereksperiment?
Hva er målet med et ticker-timereksperiment?

Video: Hva er målet med et ticker-timereksperiment?

Video: Hva er målet med et ticker-timereksperiment?
Video: Как покрасить волосы в Бежевый Блонд краской в домашних условиях | Перехожу в Бежево-Золотой блонд 2024, Kan
Anonim

De ticker tape timer fungerer ved å lage prikker på et papir teip med like tidsintervaller (omtrent hver 0.1s i denne eksperiment ). Det er en utmerket måte for begynnende fysikkstudenter å oppleve måling av bevegelse. Elevene skal registrere og tegne grafiske bevegelser til en bil som beveger seg med konstant akselerasjon.

På samme måte, hvordan fungerer ticker-timeren?

De ticker timer lager prikker på et papir teip hvert femtiende sekund. Så hvis et stykke teip trekkes gjennom tidtaker i et sekund vil det være 50 prikker på den. Siden mellomrommene mellom prikkene tar så kort tid (1/50 s), vil ticker timer er et svært nyttig instrument for å måle korte tidsintervaller.

hvordan finner du hastigheten? Del den totale forskyvningen med den totale tiden. For å finne de hastighet av det bevegelige objektet, må du dele endringen i posisjon med endringen i tid. Spesifiser retningen flyttet, og du har gjennomsnittet hastighet.

Med tanke på dette, hvorfor er et stykke karbonpapir festet til ticker-timeren?

En plate av karbon papir mellom papirtape og den vibrerende armen sørger for at en svart prikk blir igjen på papir 50 ganger hvert sekund; det vil si at det lages en svart prikk hvert femtiende sekund. Bevegelse kan tas opp med en ticker timer.

Hva er et ticker tape-diagram?

At teip er tredd gjennom en enhet som setter en "hake", eller inntrykk, på teip med jevne tidsintervaller (for eksempel hvert 0,1 eller 0,2 sekund). Dette etterlater en linje med prikker på teip , registrerer objektets bevegelse. Linjen med prikker på teip kalles a ticker tape diagram.

Anbefalt: