Hva er målet på mengden energi den bærer?
Hva er målet på mengden energi den bærer?

Video: Hva er målet på mengden energi den bærer?

Video: Hva er målet på mengden energi den bærer?
Video: Hva er bærekraftig utvikling? 2024, Kan
Anonim

Amplituden til en bølge er relatert til mengden energi den bærer . En bølge med høy amplitude bærer en stor mengde energi ; en lav amplitudebølge bærer en liten mengde energi . Den gjennomsnittlige mengde energi å passere gjennom en enhetsareal per tidsenhet i en spesifisert retning kalles intensiteten til bølgen.

Enkelt sagt, hvordan måler du energien til en bølge?

De energi i en bølge bestemmes av to variabler. Den ene er amplitude, som er avstanden fra hvileposisjonen til a bølge til toppen eller bunnen. Stor amplitude bølger inneholde mer energi . Den andre er frekvens, som er antallet bølger som går forbi hvert sekund.

Videre, hva er målet på antall bølger som passerer et punkt i løpet av en gitt tidsperiode? Frekvens

Folk spør også, hva er enheten for å måle energien til en bølge?

SI enhet av energi er Joule (J). Imidlertid er det en mye mindre enhet , elektronvolt (eV). Igjen, bruken frarådes i SI-systemet, siden forholdet til Joule ikke er en potens på 10. Imidlertid er det i noen grener av fysikk en naturlig enhet å bruke.

Hva er mengden energi en lydbølge bærer per sekund gjennom en enhetsareal?

Q. The mengden energi en lydbølge bærer per sekund gjennom en enhetsareal er dens intensitet. Q. Lydstyrken til forskjellige lyder sammenlignes ved hjelp av en enhet kalt desibel.

Anbefalt: