Hva er en negativ lineær korrelasjon?
Hva er en negativ lineær korrelasjon?

Video: Hva er en negativ lineær korrelasjon?

Video: Hva er en negativ lineær korrelasjon?
Video: Positive and Negative Correlation 2024, April
Anonim

EN negativ korrelasjon betyr at det er en invers forhold mellom to variabler - når en variabel minker, øker den andre.

Hvordan ser et negativt lineært forhold ut på denne måten?

Spredningen rundt linjen er ganske liten, så det er en sterk lineært forhold . Helningen på linjen er negativ (små verdier av X tilsvarer store verdier av Y; store verdier av X tilsvarer små verdier av Y), så det er en negativ med- forhold (det er en negativ korrelasjon ) mellom X og Y.

hva er et eksempel på en positiv og negativ korrelasjon? I en positiv korrelasjon , begge variablene beveger seg i samme retning. Til eksempel , det er en positiv korrelasjon mellom røyking og alkoholbruk. Ettersom alkoholbruken øker, øker også røykingen. Når to variabler har en negativ korrelasjon , de har en omvendt forhold.

På denne måten, hva er forskjellen mellom en positiv og negativ lineær korrelasjon?

I negativ korrelasjon , variablene beveger seg i inverse eller motsatte retninger. I med andre ord, når en variabel øker, reduseres den andre variabelen. Når to variabler har en positiv korrelasjon , betyr det at variablene beveger seg i samme retning. Dette betyr at når en variabel øker, øker også den andre.

Hvilket spredningsdiagram viser en negativ korrelasjon?

Det finnes to typer korrelasjoner : positiv og negativ . Variabler som er positive korrelert beveger seg i samme retning, mens variabler som er negative korrelert bevege seg i motsatte retninger. Hvis det ikke er noen tilsynelatende sammenheng mellom de to variablene, er det ingen sammenheng.

Anbefalt: