Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom ikke-foliert og foliated metamorf bergart?
Hva er forskjellen mellom ikke-foliert og foliated metamorf bergart?

Video: Hva er forskjellen mellom ikke-foliert og foliated metamorf bergart?

Video: Hva er forskjellen mellom ikke-foliert og foliated metamorf bergart?
Video: TOURMENT : котировки и статистика на 22/07/2023 - Карты Magic The Gathering 2024, April
Anonim

Folierte metamorfe bergarter slik som gneis, fyllitt, skifer og skifer har et lagdelt eller båndet utseende som produseres ved eksponering for varme og rettet trykk. Ikke - bladmetamorfe bergarter slik som hornfels, marmor, kvartsitt og novakulitt gjør ikke har et lagdelt eller båndet utseende.

Hva er ikke folierte metamorfe bergarter?

Ikke - bladmetamorfe bergarter virke massiv eller granulær uten de karakteristiske parallelle mineralkornene inn bladede bergarter . Ikke - bladmetamorfe bergarter klassifiseres hovedsakelig basert på deres sammensetning. Marmor, kvartsitt og kleberstein er eksempler på ikke - bladmetamorfe bergarter.

Dessuten, hva har bladede og ikke-bladede bergarter til felles? I veldig enkle ordelag, Foliasjon utvikler seg på grunn av press som utøves. Så bladede bergarter er hovedsakelig metamorfe steiner (lav karakter). Ikke-bladede bergarter på den annen side er et veldig generalisert begrep, det kan inkludere alle stein (kan være sedimentær, magmatisk eller metamorf).

Så, hva er bladmetamorf bergart?

Foliated metamorfe bergarter . Folierte metamorfe bergarter dannes i jordens indre under ekstremt høye trykk som er ulikt, som oppstår når trykket er større i én retning enn i de andre (rettet trykk).

Hva er to kjennetegn ved ikke-bladede metamorfe bergarter?

Ikke-bladede metamorfe bergarter

  • Ikke-bladede metamorfe bergarter dannes rundt magmatiske intrusjoner der temperaturene er høye, men trykkene er relativt lave og like i alle retninger (begrensende trykk).
  • Kvartsitt = sammensatt av mineralet kvarts; metamorfosert sandstein.
  • Marmor = sammensatt av mineralet kalsitt; metamorfosert kalkstein.

Anbefalt: