Hva er forskjellen mellom krystallinske og ikke-krystallinske godteri?
Hva er forskjellen mellom krystallinske og ikke-krystallinske godteri?

Video: Hva er forskjellen mellom krystallinske og ikke-krystallinske godteri?

Video: Hva er forskjellen mellom krystallinske og ikke-krystallinske godteri?
Video: The First Wave OF StarseedSoul Indigo And Crystal Children has Arrived! 2024, April
Anonim

Det er to annerledes kategorier der godteri kan klassifiseres under: krystallinsk og ikke - krystallinsk . Krystallinsk godteri inkluderer fudge og fondant, mens ikke-krystallinsk godteri består av lollipops, fløtekaramell og karamell.

Her, hva er ikke-krystallinsk godteri?

Ikke-krystallinske godteri , for eksempel hardt godteri , karameller, karameller og nougater, er seige eller harde, med homogen struktur. Krystallinske godteri , som fondant og fudge, er glatte, kremaktige og lett å tygge, med en bestemt struktur av små krystaller.

På samme måte, hva er forskjellen i smelteegenskapene til et krystallinsk og et ikke-krystallinsk materiale? Krystallinsk faste stoffer har en høy fast verdi for fusjonsvarmen og en bestemt smelting punkt. Derimot, ikke - krystallinsk faste stoffer har ikke en fast verdi for fusjonsvarmen og de smelte over en rekkevidde.

I denne forbindelse, hvordan dannes ikke-krystallinsk godteri?

De er best dannet ved langsom avkjøling av en sukkerløsning, uten omrøring, som kan forstyrre krystall formasjon . Ikke - krystallinsk , eller amorfe godterier , form når krystallisering forhindres. Dette kan oppnås ved tilsetning av sukker som glukose og fruktose som forstyrrer utviklingen av krystaller.

Er taffy godteri krystallinsk eller amorft?

Det er i hovedsak to kategorier av godteri - krystallinsk ( godteri som inneholder krystaller i ferdig form, for eksempel fudge og fondant), og ikke-krystallinske, eller amorf ( godteri som ikke inneholder krystaller, for eksempel slikkepinner, taffy , og karameller).

Anbefalt: