Er Cl en bedre nukleofil enn Br?
Er Cl en bedre nukleofil enn Br?

Video: Er Cl en bedre nukleofil enn Br?

Video: Er Cl en bedre nukleofil enn Br?
Video: Гидроизоляция санузла, уклон поддона. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я. #23 2024, Mars
Anonim

#468 i 1001 i Orgo Chem Examkrackers sier det Br - er en bedre nukleofil enn Cl -, men #458 sier det Br - er en bedre utgående gruppe enn Cl -. Som du sa Br - er større enn Cl - og kan derfor bedre stabilisere den negative ladningen, noe som gjør den til en bedre å forlate gruppen.

Er derfor Br eller I Nucleophile bedre?

Jod er minst elektronegativt i halogener. Derfor kan den enkelt donere et elektronpar og blir dermed en bedre nukleofil . Mens brom er liten i størrelse sammenlignet med jod, så det vil holde elektronene tettere. Derfor er det vanskelig for brom å miste elektroner.

Spørsmålet er deretter, er jeg en god nukleofil? Jeg er en sterk nukleofil fordi den er polariserbar, noe som gjør det raskere for orbitalene å overlappe med elektrofilen. Husk at basicitet er et termodynamisk konsept og nukleofilisitet er et kinetisk konsept.

På samme måte spør folk, hvorfor er jod en bedre nukleofil enn brom?

Jodidionet er en god nukleofil fordi den har en stor atomradius. Derfor er I- en god nukleofil og a bedre nukleofil enn F-, Cl- og Br- ettersom den er mer i stand til å donere et par av sine ytre elektroner til en elektrofil, og danner en dativ kovalent binding.

Hvilken reagens er en god nukleofil?

NH2(-) er bedre nukleofil enn NH3. HS(-) er bedre nukleofil enn H2S. Jo større negativ ladning, jo mer sannsynlig vil et atom gi fra seg elektronparet sitt for å danne en binding.

Anbefalt: