Hvilket teorem begrunner best hvorfor linjene J og K må være parallelle?
Hvilket teorem begrunner best hvorfor linjene J og K må være parallelle?

Video: Hvilket teorem begrunner best hvorfor linjene J og K må være parallelle?

Video: Hvilket teorem begrunner best hvorfor linjene J og K må være parallelle?
Video: Physicist Reveals Time-Travel Secrets of UFOs: Nimitz & Tic Tac 2024, Mars
Anonim

De omvendte veksler utvendige vinkler teoremet begrunner hvorfor linjene j og k må være parallelle . De omvendte veksler utvendige vinkler teorem sier at hvis to linjer er kuttet av en tverrgående slik at alternative ytre vinkler er kongruente, deretter linjer er parallell.

Også å vite er, hvilke linjer som er parallelle rettferdiggjør svaret ditt?

Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og alternative indre vinkler er kongruente, da linjene er parallelle . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og samme side innvendige vinkler er supplerende, da linjene er parallelle.

Foruten over, hvilke linjer må være parallelle? fordi de er på innsiden av linjer L og K og på samme side av den tverrgående M derfor linjer L og K må være parallell . fordi hvis to linjer er kuttet av en tverrgående. og samme side innvendige vinkler er supplerende da linjer er parallell.

På samme måte spørs det hvilken teorem som korrekt begrunner hvorfor linjene m og n er parallelle når de kuttes av tverrgående k?

teoremet for alternative indre vinkler

Hvordan rettferdiggjør du parallelle linjer?

Den første er hvis de tilsvarende vinklene, vinklene som er på samme hjørne ved hvert skjæringspunkt, er like, så linjer er parallell . Den andre er hvis de alternative indre vinklene, vinklene som er på motsatt sider av tverrgående og inne i parallelle linjer , er like, deretter linjer er parallell.

Anbefalt: