Hvilke typer bindinger holder atomene sammen i polyatomiske ioner?
Hvilke typer bindinger holder atomene sammen i polyatomiske ioner?

Video: Hvilke typer bindinger holder atomene sammen i polyatomiske ioner?

Video: Hvilke typer bindinger holder atomene sammen i polyatomiske ioner?
Video: Ториевый дебанк 2024, Kan
Anonim

Kovalent binding er den typen binding som holder sammen atomene i et polyatomisk ion. Det trengs to elektroner for å lage a kovalent binding , en fra hvert bindingsatom. Lewis-punktstrukturer er en måte å representere hvordan atomer dannes kovalente bindinger.

På samme måte, hvordan kombinerer du polyatomiske ioner?

En annen måte å danne seg på polyatomiske ioner er av kombinere dem med ett eller flere hydrogen ioner , H+. For eksempel kunne vi kombinere H+ med karbonat, CO32- for å danne hydrogenkarbonat, HCO3. Legg merke til at den totale ladningen er 1- fordi 1+ på H+ kombinere med 2- på CO32-.

Man kan også spørre, er forbindelser med polyatomiske ioner ioniske eller kovalente? Polyatomiske ioner er ioner . Imidlertid er atomene i polyatomiske ioner holdes sammen av kovalent obligasjoner. Forbindelser inneholder polyatomiske ioner er ioniske forbindelser . Den grunnleggende tommelfingerregelen er ioniske forbindelser finne sted mellom en positiv ionisk metall og negativ ionisk ikke-metall.

Foruten dette, hvilken kombinasjon av elementer vil danne en ionisk binding?

An ionisk binding er en type kjemikalie knytte bånd dannet gjennom en elektrostatisk tiltrekning mellom to motsatt ladede ioner . Ionebindinger dannes mellom et kation, som vanligvis er et metall, og et anion, som vanligvis er et ikke-metall. En kovalent knytte bånd innebærer at et elektronpar deles mellom atomer.

Hvilke to elementer vil mest sannsynlig knyttes til hverandre?

Oksygen (O) og fluor (F) er to gode eksempler. Hvert av disse elementene leter etter et par elektroner for å lage et fylt skall. De har hver ett fylt skall med to elektroner, men deres andre skall vil ha åtte.

Anbefalt: