Hva er prinsippet for immunhistokjemi?
Hva er prinsippet for immunhistokjemi?

Video: Hva er prinsippet for immunhistokjemi?

Video: Hva er prinsippet for immunhistokjemi?
Video: Foredrag om skrantesjuke / CWD på villrein. Orientering om Nordfjella og Hardangervidda 2017. 2024, April
Anonim

Introduksjon. Immunhistokjemi ( IHC ) er en metode for å påvise antigener eller haptener i celler i et vevssnitt ved å utnytte prinsipp av antistoffer som binder spesifikt til antigener i biologisk vev. Antistoff-antigen-bindingen kan visualiseres på forskjellige måter.

På denne måten, hva brukes immunhistokjemi til?

Etter at antistoffene binder seg til antigenet i vevsprøven, aktiveres enzymet eller fargestoffet, og antigenet kan da sees i mikroskop. Immunhistokjemi er brukt for å hjelpe til med å diagnostisere sykdommer, som kreft. Det kan det også være brukt for å hjelpe til med å skille mellom ulike typer kreft.

Vet også, er immunhistokjemi kvantitativ? I klinisk rutinepatologi i dag er påvisning av protein i intakt formalinfiksert, parafininnstøpt vev begrenset til immunhistokjemi , som er semi- kvantitativ . Likevel, i rutinevurderinger rapporteres ekspresjonsnivåene av proteinbiomarkører og brukes til behandlingsbeslutninger.

For det andre, hva er immunhistokjemitest?

IHC-tester ( ImmunoHistoChemistry ) Lagre som favoritt. IHC , eller ImmunoHistoChemistry , er en spesiell fargeprosess utført på ferskt eller frossent brystkreftvev fjernet under biopsi. IHC brukes til å vise om kreftcellene har HER2-reseptorer og/eller hormonreseptorer på overflaten.

Hvor lang tid tar immunhistokjemi?

Omtrent 95°C. Vanligvis 37°C. 10–20 minutter. 10–15 minutter.

Anbefalt: