Hva er fotondempning?
Hva er fotondempning?

Video: Hva er fotondempning?

Video: Hva er fotondempning?
Video: БЫСТРЫЙ ASMR 👩‍⚕️ 29 РОЛЕВЫХ по Алфавиту 👷‍♀️🕵️‍♀️ АСМР / 29 Roleplays 2024, Kan
Anonim

Demping er det progressive tapet av energi fra en stråle når den går gjennom materie. EN foton bjelke kan være svekket ved en av prosessene beskrevet i forrige avsnitt. Det er noen flere nyttige konsepter når du vurderer demping av foton bjelker.

På samme måte kan man spørre seg, hva menes med dempningskoeffisient?

Det lineære dempningskoeffisient (µ) beskriver brøkdelen av en stråle av røntgenstråler eller gammastråler som absorberes eller spres per enhetstykkelse av absorberen. intensiteten til energien som overføres gjennom et materiale når den innfallende røntgenintensiteten, materialet og materialtykkelsen er kjent.

hva er strålingsdemping? Demping . Demping er prosessen der antall partikler eller fotoner som kommer inn i en materie, reduseres ved absorpsjon og spredning.

Videre, hva er lysdemping?

De demping av lys refererer til reduksjonen i dens intensitet når den beveger seg gjennom et medium på grunn av absorpsjon eller spredning av fotoner.

Hvordan beregner du demping?

Mengden demping i et gitt nettverk bestemmes av forholdet mellom: Output/Input. For eksempel, hvis inngangsspenningen til en krets er 1 volt (1V) og utgangsspenningen er 1 millivolt (1mV), vil mengden av demping er 1mV/1V som er lik 0,001 eller en reduksjon på 1000.

Anbefalt: