Er volumet av en gass direkte eller omvendt?
Er volumet av en gass direkte eller omvendt?

Video: Er volumet av en gass direkte eller omvendt?

Video: Er volumet av en gass direkte eller omvendt?
Video: Что творит стакан воды с желчью. Мифы и реальность 2024, Kan
Anonim

De volum av en gitt gass prøven er direkte proporsjonal med dens absolutte temperatur ved konstant trykk (Charles lov). De volum av en gitt mengde gass er omvendt proporsjonal med trykket når temperaturen holdes konstant (Boyles lov).

På samme måte spør folk, er volumet direkte eller omvendt proporsjonalt?

For en fast mengde av en ideell gass holdt ved en fast temperatur, trykk og volum er omvendt proporsjonal . Eller Boyles lov er en gasslov, som sier at trykket og volum av en gass har en omvendt forhold , når temperaturen holdes konstant.

Vet også, endres volumet av en gass? EN gass er et stoff uten bestemt volum og ingen bestemt form. Faste stoffer og væsker har volumer at gjøre ikke endring Enkelt. EN gass , derimot, har et volum som Endringer å matche volum av beholderen sin. Molekylene i a gass er svært langt fra hverandre sammenlignet med molekylene i et fast stoff eller en væske.

Følgelig, er temperatur og volum direkte eller omvendt relatert?

Boyles lov sier at press (P) og volum (V) er omvendt proporsjonal . Charles' lov sier det volum (V) og temperatur (T) er direkte proporsjonal . Avagadros lov sier at mengden (n) av et stoff er direkte proporsjonal til volum (V).

Hva betyr gassvolum?

EN gass er en samling av molekyler som gjøre ikke henger sterkt nok sammen til å danne en væske eller et fast stoff. De volum av en gass er, så lenge molekylene passer inn i den volum av beholderen som inneholder gass . Med andre ord volum av en gass er IKKE en eiendom til gass direkte, men en egenskap til beholderen.

Anbefalt: