Hvordan dannes en magmatisk dike?
Hvordan dannes en magmatisk dike?

Video: Hvordan dannes en magmatisk dike?

Video: Hvordan dannes en magmatisk dike?
Video: Lava lakes are super rare and this is why. 2024, Kan
Anonim

Magmatiske diker dannes som magma presses opp gjennom vertikale bergbrudd, hvor det deretter avkjøles og krystalliserer. De form i sedimentære, metamorfe og magmatisk steiner og kan tvinge opp bruddene når de avkjøles.

Ved siden av dette, hva er en magmatisk dike?

Dike , også kalt dyke eller geologisk dike , i geologi, tabell eller arklignende magmatisk kropp som ofte er orientert vertikalt eller bratt tilbøyelig til underlaget av allerede inntrengte bergarter; lignende kropper orientert parallelt med underlaget til de omsluttende bergartene kalles terskler.

For det andre, hva er forskjellen mellom en dike og terskel? EN terskel er et konkordant påtrengende ark, som betyr at en terskel skjærer ikke på tvers av allerede eksisterende bergbunner. I kontrast, a dike er et uenig påtrengende ark, som skjærer over eldre bergarter. Sills blir matet av diker , unntatt i uvanlige steder der de dannes i nesten vertikale senger festet direkte til en magmakilde.

For det andre, hvordan ser en dike ut?

En geologisk dike er en flat bergart som skjærer gjennom en annen type bergart. Dikes skjære over den andre bergarten i en annen vinkel enn resten av strukturen. Dikes er vanligvis synlige fordi de er i en annen vinkel, og har vanligvis annen farge og tekstur enn steinen som omgir dem.

Hva er en dike i en vulkan?

Dikes kan tenkes som venene til en vulkan , banene til stigende magma. EN dike kalles en -vanligvis mer eller mindre vertikal- flat, arklignende magmakropp som skjærer ukonformt gjennom eldre bergarter eller sedimenter. Mest diker kan beskrives som brudd som magma trenger inn i eller som de kan bryte ut fra.

Anbefalt: