Hva er temperaturen i klimasonene som finnes nær ekvator?
Hva er temperaturen i klimasonene som finnes nær ekvator?

Video: Hva er temperaturen i klimasonene som finnes nær ekvator?

Video: Hva er temperaturen i klimasonene som finnes nær ekvator?
Video: Flat or Round Earth Conspiracy Theory, Pros and Cons. How do you think it is? 2022 2024, April
Anonim

De klima region nær ekvator med varme luftmasser er kjent som tropisk. I det tropiske sone , den gjennomsnittlige temperatur i den kaldeste måneden er 18 °C. Dette er varmere enn gjennomsnittet temperatur av den varmeste måneden i polaren sone.

Dessuten, hvilken type klima finnes nær ekvator?

Tropisk klima er funnet nær ekvator . De er varme og fuktige og opplever mye nedbør, spesielt i den våte årstiden, som kan forekomme en eller to ganger hvert år. Regnskog vokser i tropiske områder klima . Ørkener er steder hvor det er svært lite nedbør gjennom hele året.

Deretter er spørsmålet, hva er de 3 forskjellige klimasonene og hvor er de plassert? Polar, temperert og tropisk. Beskriv jordens tre hovedklimasoner , og forklar hvorfor de eksistere. Polar soner : kalde områder der solens stråler treffer jorden i en veldig lav vinkel. Plassert i områdene rundt Nord- og Sydpolen.

På denne måten, hvilke klimasoner finnes nær 30 nord og sør?

Når luftmassen treffer bakken i subtropiske breddegrader og sprer seg til nord og sør , trekker den fuktighet fra landet, og skaper soner av tørr klima sentrert på breddegrader på ca 30 grader nord og sør av ekvator.

Hvor ligger klimasonene?

I geografi, den tempererte eller lunken klima av jorden forekommer på de midtre breddegrader, som spenner mellom tropene og polarområdene på jorden. I de fleste klima klassifiseringer, temperert klima referere til klimasone mellom 35 og 50 nordlige og sørlige breddegrader (mellom subarktisk og subtropisk klima ).

Anbefalt: