Hva er lengdemeridianer?
Hva er lengdemeridianer?

Video: Hva er lengdemeridianer?

Video: Hva er lengdemeridianer?
Video: Расчески для Парикмахеров с РАЗМЕТКОЙ! Как выбрать расческу для стрижки волос! Уроки! 2024, Kan
Anonim

A (geografisk) meridian (eller linje med lengdegrad ) er halvdelen av en imaginær storsirkel på jordens overflate, avsluttet av Nordpolen og Sydpolen, som forbinder punkter med like lengdegrad , målt i vinkelgrader øst eller vest for Prime Meridian.

På samme måte kan man spørre seg, hva er meridianene for lengde- og breddegrad?

Sirkler parallelt med ekvator (linjer som går øst og vest) er paralleller til breddegrad . De brukes til å måle grader av breddegrad nord eller sør for ekvator. Lengdegradsmeridianer er trukket fra Nordpolen til Sydpolen og er i rette vinkler på ekvator.

Man kan også spørre hvor mange lengdemeridianer er det? Lengdegrad er en IMAGINÆR LINJE som går fra Nordpolen til Sydpolen. Siden verden er rund og alle sirkler er det 360 grader, og hver lengdelinje er 15 grader unna nominellmeridianen, del 360 innen 15 og se hvor mange offisielle lengdelinjer det er… 24.

I forhold til dette, er meridianer og lengdegrad det samme?

Breddegrad er et mål på hvor langt nord eller sør et sted er fra ekvator; lengdegrad er et mål på hvor langt øst eller vest det er fra Prime Meridian . Mens linjer (eller paralleller) av breddegrad alle går parallelt med ekvator, linjer (eller meridianer ) av lengdegrad alle konvergerer på jordens nord- og sørpoler.

Hva er meridianer på kloden?

Meridianer Er lengdegradslinjer Meridianer er linjer som går fra Nordpolen til Sydpolen. Meridianer er ikke parallelle. De konvergerer eller kommer sammen ved polakkene. De nummerer fra Prime Meridian (linje 0) til 180W og fra Prime Meridian til 180E.

Anbefalt: