Hva er sluttproduktet av mitose?
Hva er sluttproduktet av mitose?

Video: Hva er sluttproduktet av mitose?

Video: Hva er sluttproduktet av mitose?
Video: Крик испугавшейся ведущей всполошил зрителей. Но такой развязки никто точно не ожидал! 2024, Kan
Anonim

Mitose ender med 2 identiske celler, hver med 2N kromosomer og 2X DNA-innhold. Alle eukaryote celler replikerer via mitose , bortsett fra kimlinjeceller som gjennomgår meiose (se nedenfor) for å produsere kjønnsceller (egg og sædceller).

Også spurt, hva er sluttproduktet av meiose?

I motsetning til en mitotisk deling, som gir to identiske diploide datterceller, er slutt resultatet av meiose er haploide datterceller med kromosomale kombinasjoner som er forskjellige fra de som opprinnelig var til stede i foreldrene. I sædceller produseres fire haploide gameter.

hva er sluttresultatet av mitose? Mitose er den type celledeling hvis formål er at det dannes to identiske kopier av en celle. De sluttresultat er at DNA/kromosomene replikerer og ett sett med kromosomer, med noe av cytoplasmaet og dets innhold, går til hver ny "datter"-celle.

Her, hva er sluttproduktene av mitose og meiose?

To datterceller produseres etter mitose og cytoplasmatisk deling, mens fire datterceller produseres etter meiose . Datterceller som følge av mitose er diploide, mens de som følger av meiose er haploide. Datterceller som er produkt av mitose er genetisk identiske.

Hva er sluttproduktet av mitosequizlet?

De sluttresultatet av mitose og cytokinesis er to genetisk identiske celler hvor kun én celle eksisterte før.

Anbefalt: