Er Oobleck et vitenskapelig eksperiment?
Er Oobleck et vitenskapelig eksperiment?

Video: Er Oobleck et vitenskapelig eksperiment?

Video: Er Oobleck et vitenskapelig eksperiment?
Video: Люди обречены на вымирание? Вам нужно увидеть ЭТОТ ЭКСПЕРИМЕНТ! 2024, Kan
Anonim

Oobleck er en klassiker vitenskapelig eksperiment som er perfekt for å underholde både barn og voksne. Oobleck er en ikke-newtonsk væske. Det vil si at den virker som en væske når den helles, men som et fast stoff når en kraft virker på den. Du kan ta tak i den og da vil den sive ut av hendene dine.

I denne forbindelse, hva er vitenskapen bak Oobleck?

Når du legger press på oobleck , fungerer det motsatt av de foregående eksemplene: Væsken blir mer tyktflytende, ikke mindre. På de stedene du bruker kraft, blir maisstivelsepartiklene moset sammen, og fanger vannmolekyler mellom dem, og oobleck blir midlertidig til et halvfast materiale.

Man kan også spørre, er Oobleck en kjemisk reaksjon? Det er egentlig bare to komponenter i oobleck , vann og maisstivelse. Hoved kjemisk reaksjon som er involvert er når du treffer oobleck . Stoffet blir fra en væske til et fast stoff. Oobleck er en ikke-newtonsk væske.

I tillegg, hva er Oobleck laget av?

Prøv å lage en blanding av maisstivelse og vann kalt oobleck . Det er et flott vitenskapelig prosjekt eller er bare morsomt å leke med. Oobleck er en ikke-newtonsk væske; den har egenskaper til både væsker og faste stoffer. Du kan sakte dyppe hånden i den som en væske, men hvis du klemmer på oobleck eller slå den, vil den føles solid.

Hvordan tester du for Oobleck?

Et raskt trykk på overflaten av Oobleck vil få det til å føles hardt, fordi det tvinger maisstivelsepartiklene sammen. Men dypp hånden sakte i blandingen, og se hva som skjer - fingrene dine glir inn like lett som gjennom vann.

Anbefalt: