Er kvikksølv et rent stoff eller en blanding?
Er kvikksølv et rent stoff eller en blanding?

Video: Er kvikksølv et rent stoff eller en blanding?

Video: Er kvikksølv et rent stoff eller en blanding?
Video: Не сыпь мне соль на уголь, шашлычник из Азербайджана Эльмаз Ахмадов! Мой шашлык Ташкент-джигар 2024, Kan
Anonim

Rent kvikksølv inneholder ikke annet enn kvikksølv ; det er et grunnstoff, en av de kjemiske byggesteinene som kjemiske forbindelser og blandinger er satt sammen. Alle kvikksølv atomene i den er de samme, med atomnummer 80. Det er også tilfeldigvis et metall, som gull eller sølv, hvis renhet kan måles.

Derav, er kvikksølv en grunnstoffforbindelse eller blanding?

Merkur kombineres med andre elementer, som klor, svovel eller oksygen, for å danne uorganiske kvikksølvforbindelser eller "salter", som vanligvis er hvite pulvere eller krystaller. Merkur kombineres også med karbon for å lage organisk kvikksølvforbindelser.

I tillegg, er ammoniakk et rent stoff eller en blanding? I følge Encyclopedia Britannica, ammoniakk er en Ren substans fordi det er en forbindelse av grunnstoffene nitrogen og hydrogen. De to elementene er forbundet kjemisk, så det kan ikke betraktes som en blanding.

Er oksygen i denne forbindelse et rent stoff eller en blanding?

EN blanding inneholder mer enn én forbindelse. O2 er bare elementært oksygen . Det er en Ren substans , men ikke nødvendigvis fordi den bare inneholder oksygen atomer, det er fordi det bare finnes oksygen molekyler tilstede. Hvis du deretter løser opp et salt i H2O, har du nå en blanding.

Er honning et rent stoff eller en blanding?

To rene stoffer blandet sammen er kjent som en blanding . Forskere bruker ofte filtrering for å skille rene stoffer fra en blanding for å analysere materialene. Ren hydrogen er en Ren substans . Så er det ren honning , selv om den består av mange forskjellige typer molekyler.

Anbefalt: